burak

Kilit taşı

Alt yapı ve çevre düzenleme grubundaki beton boru, kilit parke, bordür, şev taşı çeşitleri ve daha fazla ürünü imalat yapan firma olarak, hoşgörüden taviz vermeden, sektöründe öncü bir kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Kullanım alanlarına göre kilitli taşın kalınlıkları değişmektedir.Halk arasında kilit taşı, parke taşı adıyla da biline beton taşı dış mekanların en çok tercih edilen parke taşıdır. Aşık kemiğine benzemesinden dolayı Aşık taşı diye adlandırılan kilit taşı iş zeminlerin vazgeçilmez döşeme taşı olarak kendini kanıtlamıştır. Toplu konutlarda kolayca uygulanan ve her tür mimara uyum gösteren kilit taşı, dekoratif şekilleri yanında sağlamlığıyla da ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayabilmektedir. Özellikle şehir içi yol, araç park alanlarında, sanayi alan ve yollarında, fabrika çevreleri ve benzeri hasarlı bölgelerde, kısacası aklınıza gelen her yerde yıllarca bozulmadan kullanabileceğiniz Kilitli Taşı, muhtelif renk seçenekleri sayesinde mekânlarını za renk katıp canlandıracaktır. Sitelerde yöneticileri bloklar arasındaki yollar, bahçeli ev sahipleri ise bahçelerindeki belli başlı bölümlerde kilitli taşına ihtiyaç duyarlar. Beton parke taşları çeşitli şekil ve tasarımlarda olmakta, kolay döşenme ve gerektiğinde sökülme ve çok daha çağdaş ortamlar elde etmenizi sağlamaktadırlar. 
İşimize duyduğumuz saygı, çalışmalarımızdaki titizlik, müşterilerimize en iyi hizmet verebilmek, kalitesiyle sağlam iş çıkarmak temel prensiplerimizden dir. Taşıyıcı sistemlerini en güçlü taşı kilit taşıdır.Bir lentonun, bir kemerin, tepe noktasına yerleştirilen taşa kilit taşı denir. Kilit taşı üzerine ne kadar ağırlık binerse binsin aşağıda ve yanlarda bulunan taşlara basınç sağlar ve yapı ayakta kalır. Yanında bulunan taşlarda basıncı toprağa yere kadar iletirler.Kilit taşı yalnız beşik, at nalı ya da basık kemerlerde bulunur; iki çember yayından oluşan eşkenar kemerlerde kilit taşının yerini bir derz alır. Taç kemer kilit taşına kabartmalı kilit taşı, derzleri bakışımlı girinti çıkıntılarla kesintiye uğrayan ve T biçimini alan şekildir. Sıcak ve soğuk karşı oldukça dayaklı bir malzemedir.
Hazır kalıplarla kilit taşlar üretiyoruz. Farklı farklı renk, şekillerle üretilen kilit taşlar birbirine eklendiği zaman sağlam bir yapı meydana getiriyor. Denge ve düzeni sağlayan, kalıplara dökülerek hazırladığımız beton yapıdır.En güzel örneklerini Osmanlıda veren kilit taşının esas ustası Mimar Sinan’dı. Bugün mahalleleri, kaldırımları süsleyen kilit taşı uzun süreçten bu güne geldi. Ekonomik bir seçimdir. Kolay uyum sağlar. Yerli malzeme ile üretilir. Uzun ömürlü bir malzemedir. Usta elemanlarımız sayesinde döşemeden çok sanata dönüşebilir. Çok dekoratif seçeneklerimiz mevcuttur. Sağlam ve estetik yapıya sahiptir. Eski ve yeni malzeme arasında pek fark yoktur değişim ve onarım yapıldığı zaman belli olmaz.Müşterilerimize kilit taşı la ilgili projeler sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir telefon ile kesife gidiyor, gerekli ölçümleri yaparak projelendirme den uygulamaya çözüm sunuyoruz.

burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :