burak

Ankara Kilit Taşı

Ankara kilit taşı Sıklıkla tercih edilen kilit taşı modelleri mülklerin çevre düzenleme çalışmalarında olmazsa olmazları arasında diye biliriz. Tabi ki sadece kilit taşı değil bahçe düzenlemesi yaptırmaya karar verdiğinizde karşınıza bir çok farklı modellerde bahçe taşları gelecektir. Her bütçeye uygun farklı taş modelleri vardır. Ama bütçenin dışında mekana en uygun olacak taşları seçerek daha kalıcı uzun ömürlü bir uygulama seçe bilirsiniz. Sert zemin çalışmalarında önemli detaylardan birisi de zemin sağlamlığıdır. zeminimiz taş döşemeye uygun değilse çökmeler meydana gelecektir. Bu da harcanan o kadar para ve emeğin boşa gitmesidir. Onun için bu tarz çalışmalarda daha profesyonel firmalarla çalışmanızı tavsiye
ediyoruz. Peki bahçe düzenlemelerimiz de ne hangi taşları tercih ede biliriz kısaca sizlere onlardan bahsedelim.

ZEMİN ÖNEMİ Taş çeşitlerimizden önce zeminden bahsetmek istiyorum zeminimiz toprak ama çökmez otur muş bir zeminimiz var diyorsanız. Toprak da zamanla çıkacak olan yabani otlar kilit taşı ya da diğer bahçe taşlarının kenarlarından zamanla çıkarak çirkin bir görünüm olduğu gibi zamanla kilit taşlarının dağılmasına da ne den olacaktır. Böyle bir sorun yaşamak istemiyorsanız zemine tarımsal ilaçlar dökerek engelleye bilirsiniz. Alternatif bir yöntem olarak ya da daha garanti olarak istiyorsanız zemine biraz kalın laylon sererek kilit taşı aralarından çıkacak olan yabani otlardan kurtula bilirsiniz.

ZEMİN BETONU: Yukarı da ki yazımızda kısık bütçelerle nasıl daha sağlam bir zemin çalışması yapa biliriz onlardan bahsettik ve bunların dışında daha sağlam ve garantici iseniz Zemine beton atmak en mantıklısı diye bilirim. Toprak bir zemine 8-10 cm aralıklarında hasır çelikli bir beton atılması zeminin çok uzun yıllar çökme me sinin garantisi diye biliriz. Hazır betonun dışında elde karma beton la da zemin güçlendirmesi yapa bilirsiniz. Dolgu malzemeleri mıcır, baypas da zemin güçlendirmeleri yapa bilirsiniz.
ANKARA KİLİT TAŞI USTASI: Zemin güçlendirmelerinden sonra kilit taşı uygulamasına geçe
biliriz. Öncelikle yapılması gerekenler alanının kodu alınması gönye denilen bu çalışmada su giderleri mailler verilir. Amatörce döşenen kilit taşlarında biriken yağmur sularının temele gittiğine bile defalarca şahit olmuş durumdayız yani onca biriken yağmur suyu vs olduğu gibi evimizin temeline veriyoruz. Lazerli kod alınması en profesyoneli diye biliriz. Kod alma işlemlerinin dışında ipler çekilerek kilit taşı altına serilen toz dağıtılır ve mastar çekme işlemine başlanır mastar çekme işlemleri bazı ustalar boru mastar ile yapar bazı ustalar ise gel beri ile çeker ikisi da aynı diye biliriz. Mastar işleminden sonra kilit taşı başlangıcı için tekrar ip çekilir ve ip hizasında döşeme işlemine başlanır. Uygulama sırasında renkli kilit taşı ile farklı modeller verebilirsiniz. Ankara kilit taşı döşeme fiyatları alanlarına göre farklılık gösterir.Ankara kilit taşı ustası ihtiyacınız için bizi arayın 

ANKARA KİLİT TAŞI VE ÖZELLİKLERİ 

AŞIK TAŞI: Onca farklı modellerde kilit taşı üretimi yapılsa da Türkiye genelinde en çok uygulanan standart kilit taşı modeli aşık taşı 6 cm 8 cm ve 10 cm olarak üretilerek farklı renk alternatifleri de sunmaktadır. Bu kilit taşı modelini açık, otopark, Kapalı otopark, park, bahçe, yürüme yolu gibi alanlarda güvenle tercih ede bilirsiniz. Ankara kilit taşı fiyatlarını 1 m2 si malzeme işçilik dahil 25 TL aralıklarında uygulata bilirsiniz. Ancak bu taşlarda TSE belgeli olmasına dikkat etmelisiniz.



ELİPS TAŞI: Sadece yürüme yolları dükkan önü, kapı önü gibi alanlarda tercih edilen elips taşı otopark alanlarına uygulandığı zamanlar dağılmalar meydana gelecektir. Elips taşı 8cm kalınlığında farklı renk modelleri ile uygulanan alanlarda oldukça şık duracaktır.


S TAŞI: Yine kilitlenen taşlardan bir tanesi diye biliriz. 6 cm 8 cm kalınlığında olan bu kilit taşı çeşitleri sarı, kırmızı, gri, ve beyaz olarak farklı renkleri ve uygulanan desenlerde şahane bir görünümü olacaktır.

ÜÇ BOYUTLU KİLİT TAŞI: Farklı bir uygulama arayanların sıklıkla tercih ettiği modellerden birisidir. Baklava taş ve üç boyutlu kilit taşı olarak bilinen bu taş en çok dikkat çeken çevre düzenleme taşlarından birisidir. Sizlerde Ankara kilit taşı almak ve döşemesi için bizi aramanız yeterli

burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :