burak

Ankara Kilitli Parke Taşı

Kilit taşlarının istenildiği zaman çevreye zarar vermeden sökülüp takılması sayesinde daha uygun fiyatlara mal olmasından ve kısa zamanda bitirilmesinden dolayı çok daha pratiktir.. Pratik olmasının yanında çeşitli renk seçeneklerinin bulunması kilit taşı modellerinin en fazla tercih edilme sebebidir. Ankara kilitli parke taşı  son zamanlarda oldukça yaygınlaşmıştır. Parklarda, bahçelerde ve birçok alanda kullanılan bu taşlar ile hem ekonomiklik ilkesine uyulur, hem de ıslandığında yüzeyi kaygan olmaz, dolayısıyla güvenlidir.

Ankara kilitli parke taşı 

İlk aşamada Ankara kilitli parke taşı  uygulama alanında bir keşif yapılır. Gerekli alan hesaplamaları yapılır. Bununla birlikte kullanılacak taş sayıları ve malzemeler belirlenir. Sonraki aşamada alan engebeden arındırılarak kumun serilmesine hazır hale getirilir. Kum tozunun miktarını belirlemek oldukça kolaydır. Bunu illa ki ustaların yapması gerekmez. Taş için uygulama yapacak kişiye gittiğinizde bu işi hesaplamak ve ustaya bildirmek fiyat almanızda daha kolay olacaktır. Bu hesaplama alanının m2’ si zeminin yükselme kapasitesi ile çarpılır ve bulunur. Kilit taşları döşenirken düz bir şekilde döşenmez. Yağmur yağdığında ya da bahçe sulandığında su birikintisi taşların arasında birikmesin diye ufak bir eğim verilir.

 Bu işlem ise alttaki kumun eğimli döşenmesiyle olur. Ancak bu işlem kilit taşı döşememizin
estetiğini boğmaz. Hatta biraz bombeli olan bu eğim sayesinde şık bir görüntüye bile sahip olabilir. Ankara kilitli parke taşı  son zamanlarda bir eğilim haline gelmiş ve otoparklarda bile kullanılmaktadır. Daha önceleri beton ve mermer kullanılan otoparklardan şimdilerde hem düşük maliyetinden dolayı hem de kolay döşenebilir olmasından dolayı tercih edilmekte. Hepsinden ötesi araçlar için de sağlıklıdır. Diğer ürünler gibi araçlar durduğu yerde lastikleri inmez. En azından diğer ürünlere göre çok belirgin olarak inmez. Kilit taşları arasında Karo Kilit Taşı, Baklava Kilit Taşı, Andezit Kilit Taşı ve parke taşları oldukça kullanılan ürünlerdir. Bilhassa andezit taşı son zamanlarda kaldırımlarda kadınların topuklu ayakkabılar ile yürümesinde zorlanmasından dolayı bazı düşünceli belediyeler aracılığı ile kullanılmaya başlanmıştır. Bu taş düz bir yapıya sahiptir ve döşenmesi sırasında arasına aralıklar fazla bulunmaz. Bu taştan sonra hemen hemen her alanda kullanılan kilit taşlarından en önemlisi ise Kilit Parke Taşı’dır.



burak

About burak

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :